Velden hernoemen

In het vorige onderwerp lieten we u zien hoe u velden moet hernoemen in het venster Voorbeeld gegevens. In de koptekst van het venster Voorbeeld gegevens hebt u de naam van Invoice Date veranderd naar Bill Date. Wanneer u het load-script hebt ingevoegd, kunt u zien dat de naam van het veld wordt veranderd met het trefwoord AS.

De naam van het venster Load-script verandert van Invoice Date naar Bill Date

Naam van venster Load-script verandert van Factuurdatum naar Factureringsdatum.

We kunnen deze actie ook direct in het script uitvoeren.

1. Open de Editor voor laden van gegevens in de Scripting Tutorialapp.
  2. Klik op het tabblad Sales.
  3. In het load-script brengen we de volgende wijzigingen aan. Let op: u moet de haakjes gebruiken bij velden met een spatie.
    1. Wijzig GrossSales, in:
    2. GrossSales AS "Gross Sales",

3. Wijzig "Item Desc", in:
    4. "Item Desc" AS "Item Description",

4. Uw script zou er als volgt moeten uitzien:

Het venster Load-script met script om velden te hernoemen

Het venster Load-script met script om velden te hernoemen.
  5. Klik op Gegevens laden. De gegevens worden geladen.
  6. Open de gegevensmodelviewer. Bevestig dat de namen van de velden zijn hernoemd.
  7. U kunt ook al uw velden in een app bekijken. Klik op het tabblad Analyse/Werkblad in de bovenste werkbalk. De app wordt in de werkbladweergave geopend.
  8. Klik op Werkblad bewerken en klik dan op Velden in het bedrijfsmiddelenvenster. U kunt zien welke veldnamen zijn veranderd. U kunt elk van deze velden gebruiken in de visualisaties die u maakt in uw app.
  9. Hernoemde velden in de analyseweergave

Hernoemde velden in de analyseweergave.