Zelfstudie - Volgende stappen in scriptgebruik

Welkom bij deze zelfstudie waarin u leert geavanceerde scripts samen te stellen in Qlik Sense.

Zodra u bekend bent met de basisbeginselen van scriptgebruik, kunt u beginnen met het uitvoeren van meer geavanceerde bewerkingen van uw gegevens als u deze in Qlik Sense laadt. Hieronder valt bijvoorbeeld het transformeren van gegevens met kruistabellen, gegevens opschonen en gegevens maken en laden vanuit Qlik-gegevensbestanden die bekend staan als QVD-bestanden.

Wat u gaat leren

After completing this tutorial, you should be comfortable with loading data using some of the more advanced scripting functions in Qlik Sense.

Voor wie is deze zelfstudie bedoeld

U bent vertrouwd met de basisbeginselen van scriptgebruik in Qlik Sense. Met andere woorden: u hebt gegevens geladen en gemanipuleerd met behulp van scripts.

Als u dat nog niet hebt gedaan, raden we u aan om de zelfstudie Scriptgebruik voor beginners af te ronden.

U moet toegang hebben tot de editor voor laden van gegevens en u moet toestemming hebben om gegevens te laden in Qlik Cloud.

Wat u eerst moet doen

Download dit pakket en pak het uit op uw bureaublad:

Zelfstudie: volgende stappen in scriptgebruik

Het pakket bevat de volgende gegevensbestanden die u nodig hebt om de zelfstudie af te ronden.

• Cutlery.xlsx
  • Data.xlsx
  • Employees.xlsx
  • Events.txt
  • Intervals.txt
  • Product.xlsx
  • Salesman.xlsx
  • Transactions.csv
  • Winedistricts.txt

Het pakket bevat ook een kopie van de app Zelfstudie voor geavanceerd scriptgebruik. Extra scriptsecties in de app bevatten de scripts voor andere apps die u in deze zelfstudie maakt. U kunt de app uploaden naar uw hub in Qlik Cloud.

We raden u aan om de app zelf te bouwen en dat te doen zoals beschreven in de zelfstudie, zodat u hier zoveel mogelijk van leert. U moet daarnaast de app uploaden en deze aan de gegevensbestanden koppelen om de gegevensloads te laten functioneren, zoals beschreven in de zelfstudie.

Als u echter tegen problemen aanloopt, kan de app u helpen deze op te lossen. We hebben aangegeven welke scriptsegmenten aan welke les gekoppeld zijn.

Lessen van deze zelfstudie

U hebt 3 tot 4 uur nodig om deze zelfstudie af te ronden, afhankelijk van uw ervaring met Qlik Sense. De onderwerpen zijn bedoeld om achtereenvolgens door te nemen. U kunt echter op elk gewenst moment stoppen om de zelfstudie later weer te hervatten. Er zijn gelukkig geen toetsen.

Meer informatie en bronnen

Uw mening is belangrijk

Wij waarderen elke vorm van feedback die u hebt. Gebruik de onderstaande sectie om uw beoordeling te geven.