Zelfstudie - Scriptgebruik voor beginners

Welkom bij deze zelfstudie waarin u leert apps te bouwen met Qlik Sense.

Voordat u kunt beginnen met het maken van visualisaties in uw app in Qlik Sense, moet u uw gegevens laden. Als u weet hoe u load-scripts moet gebruiken, kunt u uw gegevens voorbereiden en manipuleren zodra u deze in uw app laadt.

U gebruikt Gegevensbeheer of de editor voor laden van gegevens om gegevens te laden. U gebruikt de editor voor laden van gegevens bij het maken, bewerken en uitvoeren van een load-script voor gegevens.

Wat u gaat leren

Nadat u deze zelfstudie hebt voltooid, bent u vertrouwd geraakt met het laden van gegevens met behulp van scripts, het bewerken van scripts en het transformeren van gegevens.

Voor wie is deze zelfstudie bedoeld

U bent vertrouwd met de basisprincipes van Qlik Sense. Met andere woorden, u hebt al eens apps en visualisaties gemaakt.

U moet toegang hebben tot de editor voor laden van gegevens en u moet toestemming hebben om gegevens te laden in Qlik Cloud.

Wat u eerst moet doen

Download dit pakket en pak het uit op uw bureaublad:

Zelfstudie scriptgebruik voor beginners

Het pakket bevat de volgende gegevensbestanden die u nodig hebt om de zelfstudie af te ronden.

• Customers.xlsx
  • Dates.xlsx
  • Region.txt
  • Sales.xlsx

Dit pakket bevat daarnaast ook een kopie van de app Zelfstudie scriptgebruik. U kunt de app uploaden naar uw hub in Qlik Cloud.

We raden u aan om de app zelf te bouwen en dat te doen zoals beschreven in de zelfstudie, zodat u hier zoveel mogelijk van leert. U moet daarnaast de app uploaden en deze aan de gegevensbestanden koppelen om de gegevensloads te laten functioneren, zoals beschreven in de zelfstudie.

Als u echter tegen problemen aanloopt, kan de app u helpen deze op te lossen. We hebben aangegeven welke scriptsegmenten aan welke les gekoppeld zijn.

Lessen van deze zelfstudie

U hebt 3 tot 4 uur nodig om deze zelfstudie af te ronden, afhankelijk van uw ervaring met Qlik Sense. De onderwerpen zijn bedoeld om achtereenvolgens door te nemen. U kunt echter op elk gewenst moment stoppen om de zelfstudie later weer te hervatten. Er zijn gelukkig geen toetsen.

Meer informatie en bronnen

Uw mening is belangrijk

Wij waarderen elke vorm van feedback die u hebt. Gebruik de onderstaande sectie om uw beoordeling te geven.