Het tweede werkblad: Product Details

Dit werkblad is gericht op de producten.

Product Details-werkblad bij het bewerken, werkblad bij het bewerken
Product Details sheet when editing sheet when editing

De filtervakken toevoegen

U gebruikt nu opnieuw het filtervak Period en het filtervak Region die u hebt opgeslagen als masteritems.

1. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster op Linked Object om Masteritems te openen.

2. Klik op Visualisaties.

3. Sleep het filtervak Period naar het werkblad en pas de grootte aan zoals aangegeven op de schermafbeelding.

4. Sleep het filtervak Region naar het gebied onder Period en pas op dezelfde wijze de grootte aan.

De staafgrafiek toevoegen

De volgende visualisatie is een staafdiagram met de hoogste verkopen.

1. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster aan de linkerkant op Sheet om Diagrammen te openen.

2. Sleep een staafgrafiek naar het werkblad en plaats dit rechts van het filtervak Period.

3. Klik op Dimensie toevoegen en selecteer het veld Product Group.

4. Klik op Meting toevoegen en selecteer Sales in de lijst Metingen.

5. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster aan de linkerkant op Linked Object om Masteritems te openen.

6. Klik op Metingen.
  7. Sleep de meting Margin naar de staafdiagram en selecteer Toevoegen bovenaan.
  8. Klik in het eigenschappenvenster op Uiterlijk > Presentatie en selecteer onder Waardelabels de optie Auto.

9. Pas de grootte van de staafgrafiek aan zoals in de schermafbeelding.

10. Kopieer de volgende tekenreeks en plak deze als titel voor de staafgrafiek:

='Total Sales: $'& Round(Sum(Sales)/1000000, 0.1) & 'M'

De staafgrafiek is klaar. Standaard worden de metingen gegroepeerd als u een tweede meting toevoegt aan een staafgrafiek.

Het diagram structuuroverzicht toevoegen

Structuuroverzichten worden gebruikt om hiërarchische gegevens weer te geven. In dit structuuroverzicht gaat u een producthiërarchie maken.

1. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster aan de linkerkant op Sheet om Diagrammen te openen.
  2. Sleep een structuuroverzicht naar de lege ruimte op het werkblad.

3. Klik op Dimensie toevoegen en selecteer het veld Product Group.

4. Klik op Meting toevoegen en selecteer Sales in de lijst Metingen.

5. Klik in het eigenschappenvenster aan de rechterkant onder Gegevens > Dimensies op Toevoegen.

6. Selecteer in de lijst de optie Product Type.

7. Klik opnieuw op Toevoegen onder Gegevens > Dimensies en selecteer Item Desc.

8. Onder Uiterlijk > Kleuren en legenda stelt u Kleuren van Automatisch in op Aangepast.

9. Selecteer Per meting in de lijst.

10. Pas de grootte van het structuuroverzicht aan zoals in de schermafbeelding.

11. Voeg de titel Product Treemap toe aan de visualisatie.

Het structuuroverzicht en het werkblad zijn klaar. Het volgende werkblad is het laatste. Klik in de rechterbovenhoek op Next om naar het werkblad Customer Details te gaan.