Het vierde werkblad: Customer Location

OP DEZE PAGINA

Het vierde werkblad: Customer Location

Dit werkblad is gericht op klantlocatie met behulp van een kaart.

U kunt een kaart maken door puntlagen en gebiedslagen toe te voegen waarin uw gegevens worden weergegeven. U moet een basiskaart selecteren als context voor de gegevens in de lagen. U kunt een metingswaarde of een uitdrukking toevoegen aan de dimensiewaarden en de grootte van de punten gebruiken of een kleur per meting kiezen om de grootte van de meting aan te geven.

Customer Location-werkblad tijdens bewerking
Customer Location sheet when editing

Filtervakken toevoegen

Laten we beginnen met de filtervakken.

1. Klik op Edit Werkblad bewerken op de werkbalk.
  2. Voeg het filtervak Regio toe.
  3. Voeg twee nieuwe filtervakken toe, één met de dimensie Plaats en de andere met de dimensie Klant.

De kaart toevoegen

In Qlik Sense kunt u twee typen kaarten maken: puntkaarten en gebiedkaarten. In Qlik Sense kunt u kaarten maken waarop gegevens in puntlagen en gebiedslagen worden weergegeven. De kaart die we in deze zelfstudie gebruiken bevat een puntlaag. Een puntlaag wordt gemaakt met behulp van puntcoördinaten (lengtegraad en breedtegraad) of locatienamen om interessante locaties, zoals steden, te markeren.

1. Sleep een kaartdiagram naar het werkblad.
  2. Klik in het eigenschappenvenster op Basiskaart en selecteer Wit.
  3. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster op Fields en sleep het veld City op de kaart.
  4. Selecteer Toevoegen als nieuwe laag.
  5. Selecteer Toevoegen als puntlaag.
  6. Klik in het eigenschappenvenster bij Lagen op de puntlaag City.
  7. Selecteer in Locatie achter Locatieveld het veld Longitude_Latitude.
  8. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster op Linked Object Masteritems.
  9. Zoek Sales in Metingen en sleep het item op de kaart.
  10. Selecteer Gebruiken in "City" (puntlaag) en selecteer Grootte op basis van:Sales.
  11. Pas in het eigenschappenvenster bij Grootte en vorm de schuifregelaar Groottebereik bel aan. Als de minimale bellengrootte te klein is, zijn de verkopen voor één locatie mogelijk niet zichtbaar in vergelijking met een locatie met een groot verkoopvolume.
  12. Pas in Kleuren de optie Kleuren aan van Automatisch naar Aangepast.
  13. Selecteer Per meting in de lijst en selecteer bij Meting selecteren de optie Sales.
  14. Voeg de titel Locatie toe aan de visualisatie.

15. Klik op Checkmark Klaar met bewerken op de werkbalk.

De kaartgrootte wordt aangepast aan de selecties die worden uitgevoerd in de filters. Als u bijvoorbeeld Nordic selecteert, zoomt de kaart in op de regio Noord-Europa en worden de verkooplocaties in die regio weergegeven.

Specifieke gebieden van de kaart kunnen worden geselecteerd door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u de muis gebruikt voor het tekenen van een lasso rondom het te bekijken gebied. De selecties in de filtervakken weerspiegelen vervolgens de selectie die is uitgevoerd op de kaart.

Als een specifieke locatie op de kaart wordt geselecteerd, worden de klanten op die locatie weergegeven in de filtervakken. Selecties in andere werkbladen zijn eveneens van invloed op de gegevens die worden weergegeven op het werkblad Klantlocatie.

Nu hebt u de zelfstudie Een app bouwen voltooid. Gefeliciteerd. U hebt een Qlik Sense-app gebouwd!

U kunt de app nu uitbreiden met gegevenspresentatie.