Qlik AutoML

OP DEZE PAGINA

Qlik AutoML

Qlik AutoML AutoML is een platform dat gebruikt kan worden om geautomatiseerde machine learning-modellen te genereren en ze vervolgens te implementeren als voorspellende eindpunten.

Met deze connector kunnen gegevens naar specifieke voorspellende eindpunten worden verzonden. De teruggestuurde voorspellingen worden geladen in Qlik Sense.

Qlik AutoML is een afzonderlijk SaaS-platform van Qlik Cloud waarvoor een afzonderlijke licentieovereenkomst is vereist.

Beperkingen

• Wanneer Qlik Sense gegevens verzendt naar Qlik AutoML, worden deze verzonden in een JSON -indeling. De gegevenstypen voor velden moeten overeenkomen met de gegevenstypen die zijn gedefinieerd bij het maken van het model

• De Qlik AutoML-connector is beperkt tot 200.000 rijen per verzoek Deze worden naar de eindpuntservice verzonden in batches van 2000 rijen. In scenario's waarbij meer rijen moeten worden verwerkt, gebruikt u een lus in het load-script voor gegevens om meer rijen in batches te verwerken.

• In een scenario waarbij een applicatie regelmatig opnieuw wordt geladen, is het handig om de prognoses met behulp van een QVD-bestand op te slaan in cache en alleen de nieuwe rijen naar het prognose-eindpunt te sturen. Dit verbetert de prestaties van het opnieuw laden van de Qlik Sense-applicatie en beperkt de belasting van het eindpunt.

• Als u dit gebruikt in een diagramuitdrukking, is het belangrijk om de gegevenstypen van de velden op te geven, omdat het model die moet verwerken in de juiste tekenreeks/numerieke indeling. Een beperking van server-side extensions in diagramuitdrukkingen is dat de gegevenstypen niet automatisch worden gedetecteerd zoals in het load-script.

• Als u een relatieve verbindingsnaam gebruikt en u besluit de app van een gedeelde ruimte naar een andere gedeelde ruimte te verplaatsen, of als u de app van een gedeelde ruimte naar uw privéruimte verplaatst, duurt het even voordat de analytische verbinding is bijgewerkt en de nieuwe locatie weerspiegelt.