Overzicht systeembeheer

De serviceaccounteigenaar is de persoon die zich registreert voor het abonnement of de proefversie. Alleen de serviceaccounteigenaar kan de tenant configureren.

Opmerking: U kunt de eigenaar van het serviceaccount wijzigen door contact op te nemen met Qlik.

De serviceaccounteigenaar:

• Ontvangt een welkomstmail.
  • Meldt zich aan om het account te activeren.
  • Configureert de eerste implementatie.
  • Wordt de standaard tenantbeheerder.
  • Beheert gebruikerstoewijzingen.

Opmerking: De sectie Gebruikerstoewijzing bevat twee tabbladen: Overzicht en Gebruikerstoewijzing.
  • Wijst gebruikersrollen toe.

• Activeert en deactiveert gebruikers

Opmerking: De serviceaccounteigenaar kan op twee manieren gebruikers toevoegen. Als u een identiteitsprovider (IdP) hebt, kunt u een IdP-configuratie maken in de sectie Identiteitsprovider. Als u geen IdP hebt, kunt u gebruikers toevoegen door uitnodigingsberichten te versturen. Gebruik daarvoor de knop Uitnodigen in de sectie Gebruikers. U kunt ook gebruikers uitnodigen vanuit uw profiel. Voor meer informatie over het beheren van gebruikers, raadpleegt u Gebruikersbeheer.
  • Verstuurt uitnodigingen aan gebruikers opnieuw of verwijdert ze.

De serviceaccounteigenaar beheert ook de digitale abonnementen, inclusief de volgende bewerkingen:

• Koopt abonnementen.
  • Verlengt abonnementen.
    Opmerking: Alleen de serviceaccounteigenaar kan een abonnement verlengen.
  • Voegt seats aan een abonnement toe.
  • Verwijdert seats van een abonnement.