Werken met gegevensproducten

In Qlik Talend Data Integration is een gegevensproduct een entiteit waarmee u vertrouwde gegevensverzameling kunt verzamelen en verpakken, die zijn gerelateerd aan hetzelfde domein of een groepering die logisch is voor uw bedrijf.

InformatieU hebt een Qlik Talend Cloud Enterprise-abonnement nodig om gegevensproducten te gebruiken.

Overzicht van een gegevensproduct

Gebruik gegevensverzamelingen van uw catalogus om gegevensproducten te ontwikkelen en beschikbaar te maken zodat gebruikers binnen uw organisatie ze kunnen gebruiken in analyse-apps.

Wanneer u gegevensverzamelingen groepeert in een gegevensverzameling, ziet u de samengevoegde kwaliteitsindicatoren voor het gehele gegevensproduct op basis van alle steekproeven van de gegevensverzamelingen in het tabblad Overzicht.

• Validiteit: deel van de gegevens dat voldoet aan een specifieke indeling. Lege waarden worden niet meegenomen.

• Volledigheid: deel van de waarden dat niet leeg is.

Door de data marketplace navigeren

Tip

Qlik heeft een nieuwe navigatie-ervaring uitgebracht, die momenteel nog optioneel is. Als uw tenantbeheerder de nieuwe navigatie heeft geactiveerd, bevindt het startmenu () voor toegang tot Gegevensintegratie > Data marketplace en Gegevensintegratie > Catalogus zich linksboven. Anders vindt u dit rechtsboven.

Voor een gedetailleerde beschrijving van alle navigatiewijzigingen, raadpleegt u Nieuwe Qlik Talend Gegevensintegratie platformnavigatie.

De centrale plek om uw gegevensproducten te beheren is de Data marketplace. Of u nu gegevensproducten wilt maken of ze alleen wilt gebruiken als bron voor analyse-apps.

In beide gevallen hebt u toegang tot de data marketplace nodig vanuit het linkermenu van de startpagina van Qlik Talend Data Integration.

U kunt de data marketplace op twee afzonderlijke manieren gebruiken, afhankelijk van de rollen die aan u zijn toegewezen:

• Als een gebruiker met de standaard gebruikersrol die aan iedereen is toegewezen, die wil bladeren en vertrouwde gegevens wil vinden om analyse-apps te maken. Gegevensproducten die zijn geactiveerd voor de data marketplace zijn zichtbaar voor alle gebruikers van uw organisatie met de standaard gebruikersrol. Gebruikers zien alleen gegevensproducten die zijn geactiveerd.

Gebruikersweergave van de data marketplace

• Als een gebruiker met de toegewezen rol Data product manager kunt u het volgende doen. U kunt klikken op de knop Overschakelen naar beheerder om gegevensproducten te maken, te documenteren en uit te breiden met gecertificeerde gegevensverzamelingen. U kunt ze activeren voor de data marketplace. Klik op de knop Overschakelen naar gebruiker als u door de beschikbare gegevensproducten wilt bladeren. Naast de gegevensproducten die zijn geactiveerd, kunnen data product managers ook alle gegevens zien van de beheerde ruimten waartoe ze toegang hebben.

Beheerdersweergave van de data marketplace

Video-overzicht

Dit snelle scenario toont twee verschillende gebruiksmethoden van de data marketplace, afhankelijk van uw rol binnen de organisatie.

Voor meer informatie over het gebruik van gegevensproducten vindt u hier de hoofdtaken die u kunt uitvoeren.

Gegevensverzamelingen uit de catalogus doorbladeren

Gebruik uw catalogus om te zoeken naar vertrouwde gegevensverzamelingen.

Gegevensproducten maken

Start met het maken van gegevensproducten en breid ze uit met gegevensverzamelingen.

Verbruik in de data marketplace

Activeer gegevensproducten voor de data marketplace en maak ze beschikbaar voor app-gebruik

Rollen en machtigingen voor gegevensproducten

Controleer welke acties beschikbaar zijn op basis van uw rol.