Herkomst beheren

Herkomst is het proces van het traceren van gegevens en de transformatie die deze gegevens ondergaan, terug naar de originele bron.

Met de functie Herkomst kunnen gebruikers de herkomst en invoer van gegevens bekijken en traceren op basis van het geselecteerde knooppunt, waarbij ingezoomd kan worden op het veldniveau. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunnen gebruikers de namen, typen en afhankelijken tussen objecten boven het knooppunt in een interactieve grafiek bekijken. Voor meer informatie over herkomst raadpleegt u Herkomst van apps en gegevensverzamelingen analyseren.

Waarschuwing

Gebruikers kunnen basisgegevens en metagegevens voor upstreamgegevensverzamelingen en apps bekijken, zelfs als ze geen weergavetoegang in hun ruimten hebben.

Herkomst wordt voor elke app en gegevensverzameling gemaakt wanneer apps gegevens laden. Afhankelijk van planningen voor het opnieuw laden van de app kan het nadat herkomst voor een tenant is aangezet enige tijd duren voordat herkomstgrafieken beschikbaar zijn.

1. Ga naar ConfiguratieInstellingenFunctiebeheer.

2. Klik op de wisselknop Herkomst inschakelen om herkomst in de tenant in te schakelen.