QlikView-documenten en -koppelingen publiceren in een Qlik Sense-cloudhub

OP DEZE PAGINA

QlikView-documenten en -koppelingen publiceren in een Qlik Sense-cloudhub

U kunt uw QlikView-documenten, evenals koppelingen naar documenten, publiceren in de cloudhub. QlikView-documenten openen direct in de cloudhub. Gebruikers hebben geen speciale machtigingen nodig om een gepubliceerd document te openen. Koppelingen die worden gepubliceerd in de cloudhub, sturen de gebruiker door naar de QlikView Server-installatie. De gebruiker moet toegang hebben tot de QlikView Server. U kunt documenten en koppelingen in Qlik Sense Enterprise SaaS publiceren.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar in Qlik Sense Business.
Opmerking: Met de release van QlikView april 2020 is het publiceren van koppelingen naar een Qlik Sense-cloudhub niet meer beschikbaar met QlikView april 2019.

Voor het publiceren van QlikView-documenten of koppelingen in een Qlik Sense-cloudhub, moet u de volgende taken uitvoeren:

Kiezen tussen het publiceren van een document en het publiceren van een koppeling

Het publiceren van een QlikView-document of van een koppeling naar een document biedt Qlik Sense-gebruikers verschillende mogelijkheden om interactief te werken met QlikView-inhoud.

Wanneer u een QlikView-document publiceert in een Qlik Sense-cloudhub, wordt de toegang en het gebruik ervan afgehandeld in de Qlik Sense Enterprise SaaS-cloudomgeving. De toegang wordt beheerd door de Qlik Sense Enterprise-cloudbeheerder. Gebruikers kunnen werkbladen openen en selecties maken in objecten, maar ze kunnen geen nieuwe werkbladen of objecten maken.

Wanneer u een koppeling publiceert in een Qlik Sense-cloudhub, wordt het document afgehandeld door de QVS-service in de QlikView Server-omgeving. Wanneer de gebruiker op de koppeling klikt, wordt het document geopend in de QlikView Server-omgeving. Alleen gebruikers die toegang hebben tot de QlikView Server kunnen een document openen vanuit een gepubliceerde koppeling. De toegang wordt beheerd door de QlikView-beheerder.